ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

Det är dags att fira fina mor på söndag! Presentprylar i all ära men det mest uppskattade som jag kan ge min mor är min tid. Tid för att göra något tillsammans. Det kan vara stort eller smått, huvudsaken är att vi får spendera värdefull tid tillsammans!

Förpacka din tid till mor

Även om man inte ger bort en pryl så går det ju att förpacka sin tid till mor på ett trevligt sätt så att det ändå blir ett litet paket som går att öppna. Så här kommer ett väldigt enkelt pyssel- lyckokakor av tapet! Och som vanligt går det ju självklart lika bra att använda sig av andra fina pappersmaterial om tapet är en bristvara.

Presenttips-till-mor-på-mors-dag-tapeter-midbec-lyckokakor

Börja med att skriva själva presenten på smala pappersremsor. Du kan ge bort en eller flera beroende på hur mycket tid du vill ge bort.

Presenttips-till-mor-på-mors-dag-tapeter-midbec

Välj sedan ut några dekorativa papper att göra själva lyckokakorna av och leta upp någon rund form som mall. Den mall jag använde var ca 11 cm i diameter, då blir det lagom stora lyckokakor men det går också att göra större, mindre eller varför inte blanda storlekar. Klipp sedan ut runda bitar i olika mönster och färger.

Presenttips-till-mor-på-mors-dag-pyssel-tapeter-midbec

Vik bitarna på mitten men platta endast till i mitten av biten på den vikta kanten. Vik upp igen för att sedan vika på nytt tvärs över den första vikningen, så att sidorna där pilarna pekar (bild t.v.) möter varandra. Platta ej till utan limma ihop kanterna eller fäst dem med dubbelhäftande tejp så att biten fortfarande är öppen i mitten. Stoppa in en pappersremsa i den vikta biten.

Tryck in det förvikta vecket mot mitten (pilen på bild t.h.) så att ändarna möts och fäst dessa mot varandra med lim eller dubbelhäftande tejp. KLART!

Presenttips-till-mor-på-mors-dag-lyckokakor-tapeter-midbec

Lägg lyckokakorna i en fin presentpåse, en köpt variant eller varför inte pyssla ihop en sådan också. Hur du gör hittar du här, superenkelt det med!

Presenttips-till-mor-på-mors-dag-lyckokakor-av-tapet-midbec

Du kan också ge bort lyckokakor till din mor innehållande fina ord och uppskattning.

Presenttips-till-mor-på-mors-dag-lyckokakor-av-tapet-påse-av-tapet-midbec

Hoppas att du får en mysig dag med mor!

//Malin
malin@midbec.se

Vill du få in mer retrokänsla i ditt vardagsrum? Oavsett om du vill göra en tidsresa 50 år tillbaka i tiden när du kliver in i ditt vardagsrum eller endast vill addera lite retro för att ge rummet karaktär, så finns det riktigt fina tapeter som tar dig dit du vill!

Retrotapeter till ditt vardagsrum

Denna blommiga tapet i retrostil från kollektionen Orla Kiely ger vardagsrummet en personlig touch. Addera ljusa textilier, svarta detaljer, och plocka gärna upp någon av de dämpade gröna nyanserna från tapeten i inredningen.

Vardagsrumstapeter blommor vardagsrum orla kiely retro tapeter midbec

Med denna ljusa retrosinspirerade tapet i vardagsrummet får du lagom mycket retrokänsla. Kombinerat med inredning och möbler i modern stil ger tapeten vardagsrummet karaktär samtidigt som du fortfarande befinner dig på år 2017. Du hittar den i kollektionen Levande.

Vardagsrumstapeter retro vardagsrum tapeter midbec

Om du vågar lite mer färg kan du få en sån här fin vägg i vardagsrummet! Charmiga träd i retrostil från kollektionen Levande i olika gröna nyanser ger vardagsrummet en lite mer lekfull look. Matcha med både gammalt och nytt för ett levande och trivsamt rum. Om du tycker det är svårt med tavlor på mönstrad tapet så är speglar lösningen!

Vardagsrumstapeter träd vardagsrum retro tapeter midbec

Även här ser du lösningen med spegel på mönstrad tapet istället för tavla. Ett smart sätt att skapa ett blickfång i rummet samtidigt som fokus fortfarande ligger på tapeten. Detta tjusiga retroinspirerade tulpanmönster i moderna kulörer finns också i kollektionen Levande. En tapet som passar i det moderna vardagsrummet där 50-tals linjerna gärna får återkomma i möbler och inredning.

Vardagsrumstapeter tulpaner vardagsrum retro tapeter midbec

En annan lösning istället för spegeln på mönstrad tapet är en hylla som du kan fylla med dina favoritfynd! Antingen en vägghängd hylla eller en högre hylla stående på golvet. Visst matchar det mörka träslaget i hyllan så fint till detta klassiska bladmönster från Orla Kiely!? En riktigt läcker tapet i mjuka dova nyanser som ger ditt vardagsrum en sofistikerad look och förvandlar det till en härlig oas i retrostil!

Vardagsrumstapeter orla kiely vardagsrum retro tapeter midbec

Vill du ha mer inspiration till vardagsrummet även i andra stilar? Kika här! Och vill du frossa i mer retro från Orla Kiely så gör du det här!

//Malin
malin@midbec.se

Skrivet 10 maj, 2017

Det är äntligen dags! Dags att sätta nyckeln i låset och vrida om för att släppa in vårluften i våra sommartorp, kolonistugor och sommarstugor. En plats där tiden kanske har stått stilla sedan dörren låstes i höstas. Nu ska denna plats åter fyllas med liv och nya fina sommarminnen. Och kanske även med nya fina tapeter!

Tapeter till torpet

Ofta är det varsamma förändringar som gäller för att inte torpets eller stugans själ ska gå förlorad. Att tapetsera nytt är en lagom stor förändring och tapeter som ger en somrig känsla i rätt stil kan till och med göra gott för husets själ. Här tipsar jag om 4 olika tapetmönster till sommarhuset.

1) Söta sommarblomster i dov blå nyans på vit botten från kollektionen Marimekko 4 ger en lugn och ljus känsla i rummet.

Tapeter till torpet blommiga tapeter midbec

2) Somrig växtlighet i ljusa nyanser från kollektionen Flora skapar en avslappnad atmosfär.

Tapeter-till-torpet-ängsblommor-tapeter-midbec

3) Mjukt slingrande botaniskt mönster på sval blå botten från kollektionen Botanik ger rofyllda dagar i sommartorpet.

tapeter till torpet botanik blommiga tapeter midbec

4) Harlequinrutor i lantlig stil och vacker lindblomsgrön nyans från kollektionen Botanik passar fint i torpets kök.

tapeter till torpet kökstapeter harlequinrutor tapeter midbec

//Malin
malin@midbec.se