ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

Att väggar med kalkyta har blivit så uppskattat på senare tid är inte så konstigt. Det är en relativt smärtfri övergång från fenomenet ljust och fräscht som har haft våra hem i ett stadigt grepp under det senaste årtiondet. När vi nu har börjat snegla åt annat håll kommer kalkytan som en riddare på sin vita springare och tar med oss bort från ljust och fräscht mot en solnedgång av sobra, jordnära nyanser & livfulla enfärgade ytor!

kalkyta kalk tapeter grått hall midbec

Tapeter med kalkyta för dina väggar

Midbec lanserar nu tapetkollektionen Kalk och med dessa tapeter det blir ännu enklare att fixa en matt livfull kalkyta på väggen!

Kalk-tapeter-kalkyta-midbec-bobiner

Foto: Colorama Norrköping

Kalk består av enfärgade tapeter i nordiska nyanser där matta, melerade ytor ger en kalkfärgsliknande känsla på väggen. Kollektionens livfulla ytor ger rummet en rustik, industriell look. Ett bra val för dig som vill satsa på enfärgat och samtidigt få lite mer djup och liv i rummet.

kalkyta Kalk tapeter pastellfärger midbec

Kollektionen har både en jordnära färgskala med fina nyanser av grått och beige och en färgskala med mjuka dämpade pasteller. De enfärgade tapeterna kommer i två olika utföranden, där det ena är ett penseldrags-liknande mönster och det andra är en mer betongliknande yta.

kalkyta kalk tapeter grått midbec

Det är inte bara kollektionens melerade ytor som bidrar till den kalkliknande looken utan den matta ytan har även en lite skrovlig känsla när hand och tapet möts.

kalkyta kalk tapeter gråblå midbec

Kollektionen finns nu i butik och på midbec.se. Så när du har tröttnat på våffel-frossandet på lördag passa då på att spana in tapeterna i butik!

//Malin
malin@midbec.se

Vissa dagar kan man tro att våren är här, andra dagar blir man något tveksam. Men vi befinner oss åtminstone i mitten på mars, mars som faktiskt är en vårmånad! Med vårmånaden mars kommer även vårnyheter på tapetfronten som tar oss ett steg närmre ljuset, fågelsången och grönskan. I vår nya retrokollektion Five Lands från Miss Print finns det mesta som hör våren till!

Retrokollektion-tapeter-Five-Lands-Miss-Print-midbec

Five Lands är den femte tapetkollektionen från Miss Print där varje mönsterdesign är skapad i Miss Prints karaktäristiska retrostil. Grafiska former och noggrant utvalda kulörer utgör kollektionens härliga mönster! Färgpaletten består av mjuka vårliga pastellfärger, pigga gula kulörer och dämpade nyanser av blått och grått. Även svartvita färgställningar får ta plats i kollektionen.

Retrokollektion Five Lands Miss Print fjädrar tapeter midbec

En personlig favorit av alla fina mönster i denna härliga retrokollektion är det fjäderlika mönstret Five Feathers som syns på bilden ovan. Jag gillar verkligen mixen av retro och etniska influenser som möts i mönstret! Och jag gillar hur det känns både modernt och retro på samma gång. Five Feathers kommer dessutom i 6 riktigt fina färgställningar med nyanser som ligger helt rätt i tiden och i mitt sinne! Och om du undrar vart den söta katt-tavlan går att få tag i så kolla här!

Retrokollektion-gula-tapeter-Five-Lands-Miss-Print-midbec-

Jag är ingen gul person men av någon anledning har jag även fastnat starkt för denna gula nyans som flera av kollektionens mönster finns i. Liksom vårsolen ger den verkligen en härlig energikick!

retrokollektion-five-lands-miss-print-kullar-midbec-tapeter

Varje mönster i denna retrokollektion är designat utefter handritade skisser och illustrationer, likaså dessa böljande kullar!

retrokollektion-five-lands-miss-print-little-trees-midbec-tapeter

Se kollektionens alla mönster och färgställningar här eller i butik!

Även om våren verkar komma och gå som den behagar just nu så är det väl underbart att veta att vi har det bästa framför oss av denna årstid!

//Malin
malin@midbec.se

Färgen blå vaggar in oss i en lugn, rogivande och sval atmosfär. En mörkare blå ton ger rummet ett djup medan en ljusare blå ton bidrar med ett mjukare intryck. En gång i tiden var min favoritfärg blå, idag är den grön. Men åter till behagligt blått som detta ska handla om.

6 blå tapeter för din vägg

Medan jag tipsar om blå tapeter för din vägg får du även följa med till sommaren -99, när blått var min favoritfärg och när jag och min lillebror skulle få välja tapeter till våra rum.

1) Behaglig ljusblå tapet med vackert botaniskt mönster från kollektionen Botanik

Blå tapeter sovrum midbec botanik

Våra föräldrar hade tagit med oss till Engelska Tapetmagasinet där de släppte oss lösa för att välja tapeter till våra rum. Jag hittade snabbt min drömtapet, en blå tapet med ränder. Den hade en bred något lite mörkare rand, sedan kom en något smalare ljusare rand och därefter en ännu smalare guldrand och dessa ränder upprepades efter varandra. Den blå färgen gick lite åt det blå-lila hållet, en tidstypisk blå nyans som verkligen inte går att hitta idag. Men som tog mig med storm sommaren -99!

2) Vacker djupblå tapet med trollsländor från kollektionen Palmetto. Snyggt och dekorativt att sätta tapeterna i stora ramar i samma nyans som väggen. 

blå-tapeter-vardagsrum-midbec-palmetto

Tapetvalet godkändes av nöjda föräldrar och till deras glädje fanns denna tapet även i en ljusgrön färgställning vilken de tyckte att min bror kunde ha i sitt rum. Det tyckte däremot inte min bror. Han hade fastnat för en illgrön svampad variant och till detta ville han ha en bård med sick-sack mönster i starka nyanser av grönt, gult och blått. Det blev en envis kamp mellan föräldrarna och barnet som inte kunde avgöras i tapetaffären.

3)  Klassiska ränder i blått och vitt med en tvist av träimitation från kollektionen Skagen.

blå tapeter ränder skagen midbec

Efter flera misslyckade övertalningsförsök från föräldrarna försökte fadern förhandla (modern hann aldrig sätta stopp för denna något opedagogiska förhandling) med barnet genom en klassisk muta. Min bror skulle få äta hur många glassar han ville under en dag om han valde tapeten som föräldrarna föredrog. Min bror satte av till glasskiosken på sin lilla cykel, kom hem, åt sin glass, cyklade tillbaka till kiosken, köpte ny glass, kom hem, åt glassen och tillbaka igen och så höll han på den dagen.

4) Blått shibori-inspirerat mönster från kollektionen Wabi Sabi.

blå tapeter sovrum wabi sabi midbec

Hur slutade då den här tapethistorien? Det blev en illgrön svampad variant och en sick-sack mönstrad bård i starka nyanser av grönt, gult och blått i min brors rum, så det blev en win-win för min bror kan man säga…!

5) Småmönstrad tapet i olika mjuka blå nyanser från kollektionen Marrakech.

blå-tapet-marrakech-midbec

Glasstricket fungerar således inte när det kommer till tapeter. Däremot kan man använda det som en form av intervallträning mellan hemmet och glasskiosken.

6) Rogivande blå-grå tapet med sött blommönster från kollektionen Marimekko.

blå tapeter sovrum midbec marimekko

//Malin
malin@midbec.se