ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

Det snöade lätt utanför Midbec-fönstret igår och idag ligger dimman tät, men inget kan stoppa vårens första tapetnyheter som redan har nått butikerna. Även om våren inte är här riktigt än vädermässigt så kan vi åtminstone stilla vår vårlängtan en aning med nya tapetkollektionen Skagen!

skagen-tapeter-tapetnyheter-midbec

Skagen – designed by midbec

Han har alltså gjort det igen, den där fantastiska Björn Nilsson, skapat ännu en inspirerande tapetkollektion med svensk tapetdesign för våra nordiska hem! Med tapetkollektionen Skagen får du en förnimmelse av varma stränder där hav möter hav. Blunda och känn doften av nyklippt gräs, salta hav och nytjärade bryggor. Upplev känslan av sommaren när den är som bäst!

skagen-tapeter-tapetnyheter-rullar-blått-midbec

En personlig mönsterfavorit i kollektionen Skagen är det lilla ankaret som finns i fyra olika färgställningar. Ett mönster som är sött och fräckt på samma gång. Givet i ett hem med marin stil men också i hem med andra stilar i rum som t. ex arbetsrummet inrett med ljusa träslag och naturfärgade läderdetaljer eller i barnrummet matchat med mjuka pastellfärger.

skagen-ankare-tapeter-mönster-tapetnyheter-midbec

Även om värmen dröjer ett tag till så är i alla fall ljuset på väg tillbaka till oss och förra veckan fick vi hela 18 min längre dagsljus än veckan innan här i Göteborgstrakten! Och bara det är det ju nästan värt att korka upp en flaska champagne för…! Men om 18 min inte är tillräckligt för dig, om du vill ha mer ljus NU NU NU då kan en tapet från Skagen lösa det lilla problemet. Kollektionens alla mönster går i ljusa nyanser som plockar in det nordiska sommarljuset i hemmet.

skagen tapeter midbec stjärnor tapetnyheter

För dig som älskar grått så finns det mer eller mindre mönstrade tapeter i olika grå nyanser som denna tapet med ett diskret träimitationsmönster.

skagen tapeter tapetnyheter midbec träimitation

Med kollektionen Skagen behåller du sommarljuset i ditt hem året om! Och vill du veta hur många minuter längre dagarna blir där du bor så kan du ta reda på det här.

Se kollektionens alla mönster och färgställningar här eller i butik!

//Malin
malin@midbec.se

Nytt år och det spås inredningstrender som det gör varje år vid den här tiden. Jag brukar inte införskaffa inredning bara för att trenderna ändras men när jag väl behöver något är det ju roligt att vara uppdaterad med samtiden! Så om du ska investera i någon form av inredning under det nya året så kommer här en lista över 6 inredningstrender som jag vill se mer av under 2017 (men gärna också under 2018, 2019, 2020 osv…)!

Inredningstrender 2017

1 ) Årets färg(er)– Företaget Pantone har utsett Greenery till årets kulör 2017. Jag säger bara ME LIKE! Grönt är min absoluta favoritfärg så jag kör på grönt vare sig det är årets färg eller inte. Sedan är det väl inte just kulören Greenery som är min favorit men det gör inget, för i år är det grönt i alla nyanser som gäller! En tapetfavorit i grönt är detta härliga bladmönster i ljus pastellgrön nyans från kollektionen Allegro. Se mer grön tapetinspiration här!

arets-farg-gron-tapeter-inredningstrender-2017-midbec

Men är istället blått din favoritfärg så misströsta inte, även blått har utsett till årets kulör på annat håll och spås bli en hit på väggarna 2017! Då är kanske denna tapet med kakelmönster och extra tålig yta i olika blå nyanser från kollektionen Aqua något för dig?! Fler tapeter i blått hittar du här.

arets-farg-bla-tapeter-midbec-inredningstrender-2017
2 ) Metaller metaller– Metaller i olika former har vi sett mycket av de senaste åren. Den ena metallen byts ut mot den andra, det pratas om metaller som är ute och metaller som är inne. Men om du nu råkade köpa på dig ett gäng kopparprylar eller mässingsprylar förra året och när klockan slog 00:01 den 1 januari fick du höra ”Under 2017 är det andra metaller som gäller som t.ex. silver och brons” så skit i det! Var nu stolt över de metaller du har, vårda dem väl, och kör på dem så länge du orkar! Måla om dem när du inte orkar se dem längre eller hitta ett nytt användningsområde för dem. Och har du precis kommit till stadiet att du funderar på det här med metaller i hemmet, ja då kanske det är tenn som får fylla den platsen.

metaller-trender-midbec-tapeter

3 ) Monstera på tapeten– Monsteran klamrar sig fast bland krukväxtfavoriterna och det hoppas jag att den gör länge till för nu tänkte jag faktiskt investera i ett par plantor. Har velat göra det de senaste åren men har väntat in en flytt och nu är det äntligen dags att byta ut vissa mindre levande plantor som har gjort sitt. Monsteran förekommer inte bara i levande form utan finns även på tapeten! Se fler monsteramönster i kollektionerna BotanikMiss Print 3 och Tropicana.

monstera-tapeter-inredningstrender-midbec

4 ) Inred med växter– Vem vill inte inreda med växter egentligen? Och vilket år vill vi inte inreda med växter?! Växter är ju det som ger liv åt ett rum, när allt annat är på plats, tapeter, möbler, mattor, detaljer, då är det växterna som sätter pricken över i:et i rummet. De är som skor till en outfit, inte helt komplett om inte fossingarna får sitt. Och i år vill vi se stort och grönt, gärna växter med extra bra luftrenande egenskaper. Växterna får gärna klättra upp på väggarna i form av tapeter! I kollektionerna Miss Print 4 och Marimekko 4 hittar du krukväxter på tapeten.

krukvaxter-miss-print-tapeter-inredningstrender-2017-midbec

5 ) Mörkt uppåt väggarna– Det går från vitt och ljust till mörkt och ombonat på väggfronten just nu, och jag gillar det. Det finns så många fina tapeter som går i mer mörka färgskalor som verkligen ger ett djup till rummet. Det kan dock kännas lite läskigt att gå från ljust till mörkt. Satsa då på något halvmörkt, det behöver inte vara djupaste svart eller mörkaste grå, men något som ger lite mer tyngd och en mer ombonad känsla än vitt. Och vem säger att hela huset helt plötsligt ska byta skepnad och gå över till den mörka sidan? Börja med sovrummet, ett rum där större delen av tiden ändå spenderas i sovande tillstånd… Här vacker mörkgrön tapet som ljusas upp av ett bladmönster i ljusare nyanser av grönt och aprikos från kollektionen Kurioza.

gront-inredningstrender-2017-tapeter-midbec

6 ) Något lånat, något fått– Visst känns det så himla bra när saker som man inte har användning för längre hittar en nya ägare istället för att hamna på soptippen!? Och det känns minst lika bra när jag själv tar över något som någon annan inte behöver längre. I min omgivning har det skett flera flyttar under de senaste 10 åren. Vissa flyttar till större, andra till mindre och behovet av möbler förändras. Det finns speciellt en möbel som har bytt ägare ett flertal gånger under dessa år, en TV- bänk från IKEA. Första anhalten var min studentlägenhet, när flyttlasset gick därifrån hamnade den i ett förråd för att sedan flytta in hos en vän som skulle bo i en lägenhet endast under en kortare tid, för att sedan återvända till förrådet ett litet tag och därefter flytta vidare till min 12-åriga kusins rum x 3 olika lägenheter där den bor idag. Ingen dyr pjäs och det finns såklart möbler som har levt längre än den men att även mindre exklusiva IKEA möbler kan få fler än ett liv känns bra i miljöhjärtat. Själv har jag tagit över en jättefin tavla med nedan motiv från en vän, eventuellt är det bara ett lån, men nu har jag haft den i min ägo i flera år så nu anser jag mig ha fått den… Så mer återanvändning vill vi se nu och för alltid!

 

 

guilin inredningstrender

Vilka inredningstrender vill du se mer av under 2017?

//Malin
malin@midbec.se

Skrivet 4 januari, 2017

Ibland är det svårt att välja tapet, det finns ju så många att välja mellan! Man kunde önska att det var lite mer som på restaurang, man spanar in menyn men när beslutsångesten tar över och det är ens tur att beställa så kör man på samma maträtt eller dryck som någon av de andra personerna i sällskapet redan har beställt. ”Jag tar samma” säger man bara när det blir ens tur. Enkelt!

Våra tapetfavoriter

Men när det kommer till tapeter är det sällan man är ett helt sällskap som står där på tapetavdelningen och bläddrar i tapetböcker tillsammans, och när de andra har bestämt sig och det blir ens tur att välja tapet säger man, ”Jag tar samma tapet som…”. Händer typ aldrig. Om vi trots allt kunde snegla på vilka tapeter som finns hemma hos andra, för att en gång för alla kunna golva beslutsångesten och säga ”Jag tar samma!”, så skulle de 8 tapetfavoriterna se ut så här:

1 ) Ljusgrå tapet med naturtroget stenmönster, Concrete 2 47511

tapetinspiration-concrete-47511-stentapeter-tapeter-midbec-tapetfavoriter

2 ) Träimitation med text i grått Hantverk, 17329         3 ) Grå betongmönstrad tapet i industristil Concrete 2, 47561

tapetinspiration-betong-tapeter-midbec-tapetfavoriter

4 ) Ljus plankmönstrad tapet med grå inslag, kan sättas både som stående eller liggande plank, Hantverk 17318

tapetinspiration-hantverk-plankor-panel-tapeter-midbec-tapetfavoriter

5 ) Mörkgrå tapet med naturtroget skiffermönster, Fashion 475036

tapetinspiration-morkgra-skiffertapet-midbec-tapetfavoriter

6 ) Orange-röd tegeltapet Concrete 2, 47680                       7 ) Grå tegeltapet Concrete 2, 47683

tapetinspiration-tegel-tapeter-midbec-tapetfavoriter

8 ) Elegant palmbladsmönstrad tapet i ljusgrå nyanser, Botanik 218111

tapetinspiration-botanik-palmblad-tapeter-midbec-tapetfavoriter

Förutom den tegelröda tapeten så blir det rätt så tydligt att gråa nyanser är en favorit när det kommer till valet av tapet i våra hem. Men grått är ju flott, eller hur!? En väldigt behaglig färg som fint kan kombineras med olika typer av naturmaterial och med andra mer färgrika toner eller sobra nyanser. Så låt dig inspireras av dessa 8 tapetfavoriter inför ditt tapetval! Och vill du spana in andra tapeter i grått så gör du det här.

Malin
malin@midbec.se