ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

Stilen art déco tar oss till 20- och 30-talets flärdfulla glansdagar. Och vem vill inte befinna sig i en tid full av flärdfulla glansdagar? Hit med fler glansdagar tack! Så här får du 7 stilsäkra inredningstips som ger ditt hem en elegant art déco look som ligger helt rätt i tiden.

Art déco på tapeten

Sätt färg på väggarna
Det vita ryker när det är dags för art décon att ta plats, gärna en dovare ton eller mustig kulör som ger mer tyngd till väggarna.

art déco blå tapet midbec tapeter

Lyxa till det med sammet
Möbler, gardiner eller kuddar av sammet i en djup kulör andas den lyx och flärd som symboliserar denna eleganta tidsepok.

art déco sammet plamblad midbec tapeter

Metaller- guld & mässing
Dekorativa mässingsfigurer och inredning i form av elegant drinkvagn av mässing är helt rätt för att få in en bit av 20-talet i hemmet.

art déco drinkvagn mässing midbec tapeter

Pampig belysning och maffiga speglar
Det ska vara pampigt, maffigt och dekorativt vilket djärva speglar och påkostad belysning bidrar till. Maffig spegel med geometrisk form och pampig takkrona med raka linjer tar inredningen till rätt tidsepok.

art déco belysning midbec tapeter

20-tals detaljer
20-tals detaljer som exklusiva parfymflaskor, kristallglas med raka linjer och klocka i tidstypisk stil sätter pricken över i:et för att få in rätt känsla i hemmet.

art déco parfym midbec tapeter

Geometriskt på väggen
När det kommer till tapeten är det geometriska och symmetriska mönster som dominerar. Mönster som gör det enkelt att få till den exklusiva art déco-stilen i hemmet!   

art déco geometriska mönster midbec tapeter

 

//Malin
malin@midbec.se

På söndag är det dags att fira fina far! Blir det en slips i år igen, ett gäng strumpor eller ett par handskar? Istället för att köpa en klassisk pryl så låt årets Fars dag bli en påminnelse och ett tillfälle att spendera värdefull tid med kära far!

Fars dag – tid för fina far

När vi tar oss tid att umgås och ha roligt med de där personerna som vi tycker så mycket om så skapar vi minnen. Minnen som aldrig går ur tiden. Minnen som fyller och berikar våra liv på ett sätt som prylar aldrig kan göra. Och liksom tiden som förpackades till Mors dag i våras kan ju tiden förpackas fint även till far! Självklart funkar lyckokakorna lika bra till Fars dag men vill du förpacka din tid på annat sätt kommer här några förslag på inslagning.

tips-presentinslagning-till-far-på-fars-dag-midbec-tapeter_3

Förpacka din tid i valfri kartong inslaget i fint papper, läderband och solfjäder.

tips-presentinslagning-till-far-på-fars-dag-midbec-tapeter_2

Tiden kan också förpackas i ett paket med stor rosett…

tips-presentinslagning-till-far-på-fars-dag-midbec-tapeter_4

…eller i ett paket med liten rosett. Mallar till rosetter bjuder Kreativa Karin på här.

tips-presentinslagning-till-far-på-fars-dag-midbec-tapeter_5

Eller pryd paketet med några mustascher!

tips-presentinslagning-till-far-på-fars-dag-midbec-tapeter

Hoppas att du får en fin dag med far!

//Malin
malin@midbec.se

Skrivet 30 oktober, 2017

Ibland tryter fantasin och tiden när det kommer till att tänka ut en Halloweenkostym. Så här kommer ett enkelt sista minuten-tips till dig som inte riktigt orkar lägga ner hela din själ i kostym-letandet men ändå inte vill vara tråkmånsen som kommer utan!

Djurmasker till Halloween

Måla, googla eller köp en mall av en djurmask av valfritt djur. Måla av den på tapetrester eller annat tjockt papper du har hemma. Klipp ut masken och gör små hål för snöre på sidorna. Fäst ett elastiskt snöre eller ett snöre som går att knyta bakom huvudet i hålen på varje sida av masken. Färdigt!

Halloween-djurmask-av-tapet-elefant-midbec_1

Glid in på Halloweenfesten med stil i en elefantmask.

Halloween-djurmask-av-tapet-elefant-midbec

Eller kör ”trick or treat” som räv och uggla.

Halloween-djurmask-av-tapet-räv-uggla-midbec

Funkar så klart till både vuxna och barn!

//Malin
malin@midbec.se