ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

När det är dags att välja tapet önskar man ibland att man kunde få se hur den ser ut i ett hem, att man kunde få snegla in hemma hos någon som har tapeten på väggen för att se hur fint det kan bli! Men att stå med näsan tryckt mot någons fönster säg runt 22-tiden på kvällen för att få en skymt av tapeten är kanske inte något att rekommendera trots att nästan alla medel är tillåtna när det kommer till val av tapet… Det finns dock andra mindre creepy sätt som man kan ägna sig åt för att få en skymt av hur tapeten ser ut i ett hem!

Jag har tidigare tipsat om inspirationsalbum med midbec-tapeter som du hittar här. Och nedan kommer tips på fler inspirerande album med tapeter- vi kikar in en hall, i en walk-in-closet, i ett barnrum och i ett kök.

Inspirationsalbum: Hall & Walk-in-closet

Att satsa på en effektfull tapet i hallutrymmet kan bara inte bli fel! Stormönstrade blad från kollektionen Oxygen är dessutom ett riktigt smart sätt att addera grönska till en yta där dagsljuset är begränsat som det ofta kan vara i en hall.

midbec-tapeter-oxygen-hall-inspirationsalbum

Vem skulle inte vilja ha en walk-in-closet?! Och när du väl har en walk-in-closet är det lika bra att gå all in med tapeter och allt. Detta är verkligen ett utrymme där man kan våga ta ut svängarna och tapetsera taket. Fräcka mönster och färgkombinationer i kollektionen Akina tar din walk-in-closet till en ny nivå!

Hur ser då tapeten från Oxygen ut i en hall? Och hur blir tapeterna från Akina i en walk-in-closet? Klicka här!

midbec-tapeter-akina-inspirationsalbum

Inspirationsalbum: Barnrum

Denna rosa-vita tapet från kollektionen Everybody Bonjour är ett roligt alternativ till barnrummet! Den har ett lekfullt mönster där det finns mycket att titta på, räkna mustascher, stjärnor eller utropstecken. Samtidigt ger den mjuka rosa nyansen ett behagligt intryck i rummet. Kombinera med en garderob i form av en lite rosa stuga och du har ett perfekt barnrum! För att se hur det ser ut, klicka här.

midbec-tapeter-everybody-bonjour-barntapeter-inspirationsalbum

Inspirationsalbum: Kök

Tapeter i köket är kanske inte alltid helt självklart fast det borde vara det! Och att sätta retroinspirerat bladmönster från Orla Kiely ovanför kaklet bidrar verkligen till ett mer ombonat kök. Är detta något för dig? Spana in köket här!

midbec-kökstapeter-tapeter-orla-kiely-inspirationsalbum

 

Vill du också dela med dig av tapeterna i ditt hem? Tagga dina bilder med #midbecpåtapeten på Instagram eller ladda upp dem här!

//Malin
malin@midbec.se

Skrivet 15 februari, 2017

Du har väl inte missat TV3:s nya dejting- och inredningsprogram Händig man sökes? På måndagar kl. 21:00 är det dags att bänka sig framför TV:n för att följa tre självständiga tjejer i deras renoveringsprojekt och i jakten på kärlek!

midbec tapeter händig man sökes

 

Dejting = Kul! Inredning = Kul! Dejting + inredning = Kul kul! Det rivs, byggs, dejtas, målas och tapetseras i en härlig blandning. Du ser våra tapeter i flera av avsnitten och har du missat något av de två första avsnitten kan du kika på dem här!

midbec tapeter händig man sökes dejt

Det är visst ett gäng kärlekstörstande killar med i programmet också och det dejtas bland tapetböcker och renoveringsdamm. Men det är när själva tapetseringen sätter igång som man kan säga att programmet når sin höjdpunkt för tapetnördar som oss…!

midbec tapeter händig man sökes hantverk

Spana in programmet för att se vilka tapeter som väljs och hur snyggt det blir på vägg!

//Malin
malin@midbec.se

I början av varje år går det flera mässor av stapeln där vi finns med och ställer ut våra senaste och kommande tapetnyheter! Detta är branschmässor där våra återförsäljare får träffa oss leverantörer inom olika områden för att kika på det senaste och köpa in produkter till butikerna. Nu i helgen som var befann vi oss på Coloramamässan så därför tänkte jag att du skulle få hänga med oss bakom kulisserna på denna mässa!

En dag på mässa

Vi är alltid på plats en dag innan själva mässan börjar för att bygga vår monter, så här står montern redo för att ta emot alla tapetnyfikna! Här ser du kollektionerna Skagen och Kids@Home 5 som redan finns i de flesta butiker men också kollektionen Kalk med enfärgade tapeter som lanseras inom kort under februari månad.

midbec-tapeter-monter-mässa-nyheter

Ännu en vägg tapetserades med en kommande vårnyhet…

midbec-tapeter-monter-mässa-nyheter-apor

När mässan öppnar strömmar tapetnyfikna mässdeltagare till vår monter och våra säljare visar upp och presenterar de senaste tapetnyheterna.

midbec-tapeter-monter-mässa-nyheter-kunder

Men ingen mässa utan kändisar så på plats fanns Hollywoodfrun Maria Montazami för att prata inredning!

midbec-tapeter-mässa-maria-montazami-föreläsning

Efter en fullspäckad mässdag är det klackarna i taket som gäller för på kvällen vankas det galamiddag! Våra stiliga säljare Per, Tomas, Jörgen & Timo och vår lika stilige designer Björn Nilsson stod redo på röda mattan inför middagen.

midbec-tapeter-mässa-säljare

De bjöds till festligt dukat bord…

midbec-tapeter-mässa-middag

…och festade loss med Maria med döttrar…

midbec-tapeter-maria-montazami-mässa-fest

…till tonerna av Carola!

midbec-tapeter-mässa-carola

Det var våran helg det! Vad hittade du på?

//Malin
malin@midbec.se