ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS
Skrivet 30 mars, 2017

April närmar sig med stormsteg! Naturen börjar så sakta vakna till liv och den vackra fågelsången blir mer och mer intensiv för varje dag. Och med återvändande flyttfåglar kommer även våren så det är ju inte konstigt att fågeln är det djur som vi gärna ser titta fram på tapeten! Men ibland dyker det även upp andra små krabater…

Så här gör djur på tapeten

1) Apan- I nya kollektionen Amazonas hittar vi söta små apor på tapeten.

apa-djur-tapeter-midbec

Mind your own monkey business!

apor-djur-tapeter-midbec

2) Fågeln- Fina vårfåglar i retrostil från nya kollektionen Five Lands

Fåglar-miss-print-tapeter-midbec

Birdie num num

Fåglar-miss-print-djur-tapeter-midbec

Fler färgglada småfåglar finns i kollektionen Oxygen

fåglar-djur-tapeter-midbec

3) Igelkotten, haren, ekorren & rådjuret- Alla skogens djur på en och samma tapet från kollektionen Levande

olika-djur-tapeter-midbec

4) Räven- Allas vår Mr Fox från kollektionen Wabi Sabi

räv-mr-fox-tapeter-midbec-djur

What does the fox say??

Rävar-mr-fox-tapeter-midbec-djur

//Malin
malin@midbec.se

Att väggar med kalkyta har blivit så uppskattat på senare tid är inte så konstigt. Det är en relativt smärtfri övergång från fenomenet ljust och fräscht som har haft våra hem i ett stadigt grepp under det senaste årtiondet. När vi nu har börjat snegla åt annat håll kommer kalkytan som en riddare på sin vita springare och tar med oss bort från ljust och fräscht mot en solnedgång av sobra, jordnära nyanser & livfulla enfärgade ytor!

kalkyta kalk tapeter grått hall midbec

Tapeter med kalkyta för dina väggar

Midbec lanserar nu tapetkollektionen Kalk och med dessa tapeter det blir ännu enklare att fixa en matt livfull kalkyta på väggen!

Kalk-tapeter-kalkyta-midbec-bobiner

Foto: Colorama Norrköping

Kalk består av enfärgade tapeter i nordiska nyanser där matta, melerade ytor ger en kalkfärgsliknande känsla på väggen. Kollektionens livfulla ytor ger rummet en rustik, industriell look. Ett bra val för dig som vill satsa på enfärgat och samtidigt få lite mer djup och liv i rummet.

kalkyta Kalk tapeter pastellfärger midbec

Kollektionen har både en jordnära färgskala med fina nyanser av grått och beige och en färgskala med mjuka dämpade pasteller. De enfärgade tapeterna kommer i två olika utföranden, där det ena är ett penseldrags-liknande mönster och det andra är en mer betongliknande yta.

kalkyta kalk tapeter grått midbec

Det är inte bara kollektionens melerade ytor som bidrar till den kalkliknande looken utan den matta ytan har även en lite skrovlig känsla när hand och tapet möts.

kalkyta kalk tapeter gråblå midbec

Kollektionen finns nu i butik och på midbec.se. Så när du har tröttnat på våffel-frossandet på lördag passa då på att spana in tapeterna i butik!

//Malin
malin@midbec.se

Vissa dagar kan man tro att våren är här, andra dagar blir man något tveksam. Men vi befinner oss åtminstone i mitten på mars, mars som faktiskt är en vårmånad! Med vårmånaden mars kommer även vårnyheter på tapetfronten som tar oss ett steg närmre ljuset, fågelsången och grönskan. I vår nya retrokollektion Five Lands från Miss Print finns det mesta som hör våren till!

Retrokollektion-tapeter-Five-Lands-Miss-Print-midbec

Five Lands är den femte tapetkollektionen från Miss Print där varje mönsterdesign är skapad i Miss Prints karaktäristiska retrostil. Grafiska former och noggrant utvalda kulörer utgör kollektionens härliga mönster! Färgpaletten består av mjuka vårliga pastellfärger, pigga gula kulörer och dämpade nyanser av blått och grått. Även svartvita färgställningar får ta plats i kollektionen.

Retrokollektion Five Lands Miss Print fjädrar tapeter midbec

En personlig favorit av alla fina mönster i denna härliga retrokollektion är det fjäderlika mönstret Five Feathers som syns på bilden ovan. Jag gillar verkligen mixen av retro och etniska influenser som möts i mönstret! Och jag gillar hur det känns både modernt och retro på samma gång. Five Feathers kommer dessutom i 6 riktigt fina färgställningar med nyanser som ligger helt rätt i tiden och i mitt sinne! Och om du undrar vart den söta katt-tavlan går att få tag i så kolla här!

Retrokollektion-gula-tapeter-Five-Lands-Miss-Print-midbec-

Jag är ingen gul person men av någon anledning har jag även fastnat starkt för denna gula nyans som flera av kollektionens mönster finns i. Liksom vårsolen ger den verkligen en härlig energikick!

retrokollektion-five-lands-miss-print-kullar-midbec-tapeter

Varje mönster i denna retrokollektion är designat utefter handritade skisser och illustrationer, likaså dessa böljande kullar!

retrokollektion-five-lands-miss-print-little-trees-midbec-tapeter

Se kollektionens alla mönster och färgställningar här eller i butik!

Även om våren verkar komma och gå som den behagar just nu så är det väl underbart att veta att vi har det bästa framför oss av denna årstid!

//Malin
malin@midbec.se