ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS
Skrivet 24 januari, 2020

Går du kanske i säljtankar? Eller vill du bara lära dig lite om hur homestyling fungerar? Att styla sitt hem före visning blir mer och mer populärt och kan öka försäljningspriset med 10%. Professionell homestyling kan kosta riktigt mycket pengar men vi delar med oss om tips och hur du ska tänka om du gör det själv.

Grunderna för en bra homestyling

Homestyling - lär dig grunderna 2
Foto: Alvem

Det första man bör se över att fixa sådant som inte är åtgärdat eller fungerar.
Steg 2 är att städa riktigt ordentligt! Som köpare har man undersökningsplikt vilket innebär att man har rätt att kolla överallt, då är det trevligt om det är rent.

Hallen – Första intrycket
Hallen är det första vi möter när vi kliver in i en bostad, känslan sätts redan i trappuppgången och förstås hallen. Har du en liten hall så se över möbleringen, det ska inte kännas trångt. En annan viktig aspekt är flödet, kommer alla att ställa sina skor precis innanför dörren? Kanske är det bra att införskaffa skoskydd som intressenterna får ta på sig. För vem vill snubbla in på en visning? Rådfråga med mäklaren. Skapa någon trevlig installation om det finns möjlighet, så som färska blommor eller doftljus – våra sinnesupplevelser spelar nämligen stor roll när vi fattar beslut. Och sist men inte minst, rensa! Det räcker med ett fåtal ytterplagg och skor.

Kök – Få det trivsamt
I köket är det väldigt viktigt att det är rent överallt även i lådorna och inne i kylskåpet! För tro det eller ej, det öppnas både lådor och skåp när visningen äger rum. Spekulanterna kommer att kolla extra mycket på köket. Det tillbringas mycket tid där! Försök att få liv i köket så som ett dukat matbord, man vill få fram känslan “Här vill jag äta och laga mat” 

Sovrum – Neutralt
I detta rum vill vi hålla det så neutralt som möjligt men samtidigt inbjudande. Bort med fotografier och allt som gör det personligt. Det får dock inte bli för sterilt! Bädda sängen med mycket textiler, som förhöjer känslan av lyx. Jobba med belysningen här, fler ljuspunkter och glöm inte att tända dem!

Vardagsrum – Minimalisera
Ett bland det viktigaste att tänka på när det kommer till vardagsrummet är att det inte får kännas övermöblerat. Det skall vara lätt att ta sig fram. Möbler mot fönstren måste också optimeras, så att man kan ta sig fram till fönstret. Förenkla möbleringen och lägg undan TV-kontroller och familjefoton.

Badrum – Rengör noga
Badrummet är en viktig del i stylingen. Många badrum kan nämligen kännas lite “döda” på bild utan bra styling. Här ska det lukta gott och vara fräscht! Städa ordentligt och bort med toaborste, schampoflaskor och rensa badrumsskåpet. Lägg till snygga handdukar och gröna växter.

 

Poängen med homestyling är att visningsbesökarna ska känna att de går in i sitt framtida hem.

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Skrivet 17 januari, 2020

Hur du väljer att placera möbler och övrig inredning i ett rum spelar större roll än vad du tror. Smart inredning är lösningen och en bra riktlinje att gå efter är – less is more! Vi listar 4 vanliga inredningsmissar.

Vanliga inredningsmissar

Övermöblerat
För många möbler i ett rum gör sinnet förvirrat! Det blir rörigt och rummet upplevs mycket mindre. Försök att få till så mycket rymlighet som möjligt, det ska vara enkelt att förflytta sig.

4 vanliga missar när du inreder
Foto: Residencemagazine

För mycket prylar
Har du mycket prylar som du vill visa upp? Gör ett urval och byt istället ut detaljerna under årets gång. Även det största rummet kan kännas litet och rörigt om du fyller varje fri yta med en pryl. Låt det inte heller bli för minimalistiskt utan försök hitta balansen.

4 vanliga missar när du inreder prylar
Foto: Residencemagazine

Möblerar längs med väggen
Väljer du att placera dina möbler längs med väggen så bildas det ett tomrum i mitten av rummet vilket kan göra att det upplevs mindre. Våga arrangera en soffgrupp i mitten av rummet, då får du också fler väggar att nyttja, med tex. förvaring. Eller varför inte placera gästsängen ut från väggen i mitten av rummet, istället för längs med väggen i hörnet.

4 vanliga missar när du inreder - mitten av rummet
Foto:houzz.se

Fel möblerat
Här väljer vi att påpeka mattan i vardagsrummet. En vanlig miss är att vardagsrummet äger en alldeles för liten sådan vilket gör att det kan se lite mesigt ut. Låt mattan istället rama in möblemanget! Tips: Tänk att mattan minst bör vara lika bred som soffan och ställ soffan ca 15-20cm in på mattan. 

4 vanliga missar när du inreder - matta
Foto: blogg.mama.nu

 

Trevlig helg!

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

 

Skrivet 10 januari, 2020

Nytt år – Nystart! Vi har vänt blad till något nytt och 2019 tillhör det förgångna. Det är dags att lägga det gamla bakom sig och fokusera framåt! Ge ditt hem en nystart och ta ett kik på årets trender. Här nedan listar vi tre stycken.

Tre trender i hemmet

Årets färgskala:
Rosa
Skapa uttrycksfulla rum med färgen rosa på väggarna, vilket känns så rätt 2020. Det ger ditt hem en mer lugn och harmonisk känsla och för den som vågar- mixa inredningens detaljerna med olika nyanser av rosa! Det gör att det skapas spännande kontraster och du får ett mer livfullt hem, utan att det tar över.
trender 2020 rosa
Årets material:
Trä – både ljust och mörkt trä
Storfavoriten från förra året hänger kvar, inred med trä! Detta är något vi kommer att se mer utav och va inte rädd för att blanda de olika träslagen utan låt istället materialen harmonisera med varandra. Detta är något att investera i då hållbarhet är den mest omfattande trenden.

trender 2020 trämöbler
Årets textil:
Linne
Det naturliga underbara linnet fortsätter att pryda hemmen och det tackar miljön för. Såväl som i sovrummet, vardagsrummet och köket hittar vi detta sköna material. Linne är måste-materialet för den trendmedvetna.

trender 2020 linne

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se