ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS
Skrivet 3 april, 2020

På vår hemsida midbec.se kan du betälla hem A4-prover, för att lättare kunna se hur färg och mönster passar ihop med övrig inredning i hemmet. Vi har i ett tidigare inlägg tipsat om hur du kan nyttja dina tapetprover som du har liggandes hemma. Det finns massor av olika idéer på vad du kan göra med dina tapetrester, det är bara fantasin som sätter stopp. Nedan har vi gjort små posterhängare av A4-prover som är superenkla att göra. 

Små postershängare av tapetprover

Att ha en sån hållbar inredning som möjligt och att tänka hållbarhet vid nya inköp är idag en livsstil för många. Vi vill ge tips på vad du skulle kunna göra hemma med lite hjälp av det som finns i naturen. Här behöver du tapet/poster, lim, snöre och små kvistar.

ta till vara på tapetprover 2
Limma fast kvistarna på var sin sida av tapeten, ta snöret och fäst på kanterna av kvistarna. (För den som vill så finns det olika typer av “posterupphängnings-kit” att köpa ute i butik. Bla. på Lagerhaus.)

Ta till vara på tapetprover 8
Nu är det bara till att hänga upp dem. Pefekt som dekoration i sommarstugan!
Ta till vara på tapetprover 7

 

Ha en jätte härlig helg och var rädda om er!

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Skrivet 27 mars, 2020

I de rådande omständigheterna som är runt om i världen just nu är det viktigare än nånsin att ha ett fungerande hem som man trivs i och som ger en trygghetskänsla. Just nu behöver vi sprida glädje och det gör vi med blommor. Blommar det inte utomhus så kan det gott få blomma inomhus. Ellerhur? Här kommer lite tips på härliga tapeter som får dina väggar att blomstra.

Väggar av sköna blommor

Slingrande blommor i mjuka färger utbringar ett lugn och rummet fylls fort med harmoni. Med luktärter på väggarna spirar våren och sommaren året om.

Tapetsera dina väggar med blommor

Tapetsera dina väggar med blommor 39032
Färgglatt var det här! Underbara mönstret “Maj” med dess sommarblommor ger rummet ren glädje och det finns hopp om både vår och sommar! Addera färska små snittblommor till rummet som går ihop med tapeten, detta för att skapa en mer ombonad känsla. Bädda sängen slarvigt men snyggt för att få en lantlig känsla.

Tapetsera dina väggar med blommor Morgongåva

Tapetsera dina väggar med blommor 27023
Ljuvliga dova nyanser i “Arthur” som för tankarna till vacker natur och härlig grönska. Stormönstrade blommor ger pondus och det blir fort effektfullt.

Tapetsera dina väggar med blommor Havsblick

Tapetsera dina väggar med blommor 39025
Hallens väggar förtjänar oftast mer än vad dom brukar få. Det är det första rummet vi möts utav när vi kliver in i hemmet så låt hallens väggar säga sitt genom att skapa en välkomnande känsla. Med vackra tapeter i hallen kan dagen börja och sluta lite trevligare. Det går jätte bra att mixa både småmönstrat och stormönstrat.

Tapetsera dina väggar med blommor Lyckebo

Tapetsera dina väggar med blommor Lyckebo 28026

 

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Skrivet 20 mars, 2020

Det är superenkelt att tillverka sina egna presentpåsar! Välj själv hur stor den skall vara och i vilket material. Många kanske har vanligt papper hemma, vilket fungerar alldeles utmärkt men med tapet blir påsen extra lyxig och en dekoration i sig. Så fram med tapetresterna och vik till dig en presentpåse, perfekt till kalaset eller bara ha framme som dekoration.

Presentpåse av tapet

Det enda du behöver är tapet/papper, sax, lim och band/snören för ev. handtag. Ta hjälp av en hålslagare för att få till jämna och fina hål, äger du ingen sådan går det jätte bra att göra egna hål med exempelvis en nål eller liknande.

Gör din egna presentpåse material

Gör din egna presentpåse med nalle

 

Hur du gör ser du här -> Pyssla till dig en fin påse

 

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se