ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

Midsommarafton står runt hörnet, en uppskattad högtid för många svenskar. Vi dansar, binder kransar och äter sill och jordgubbar så det både räcker och blir över. I år kanske den inte riktigt blir som den brukar och kanske behöver du lite extra inspiration. En midsommarkrans är för många ett måste denna dag och vi tipsar om hur du själv med enkla medel kan göra din egna fina krans av tapet. Så fram med tapetresterna och pyssla till dig en tapetkrans.

Blommig krans av tapet

Midsommarfin med krans gjord av tapet
Det enda du behöver är tapet, sax, lim och en häftapparat. Börja med att klippa ut en tapetremsa och mät runt huvudet och häfta sedan ihop remsan.
Klipp ut de motiv du vill fästa på kransen och limma på dem på remsan. Nu har du en färdig krans som är redo att fira midsommar!

Midsommarfin med krans gjord av tapet hand

 

Ha en fin midsommar!

//Rebecca och Sofie
rebecca@midbec.se
sofie@midbec.se

Skrivet 5 juni, 2020

Grönt är verkligen skönt! Färgen ger ett lugnande intryck men är också uppfriskande vilket ger en bra balans. Den bidrar till positivitet samtidigt som den för tankarna till naturen. Den sägs även ha en förmåga att minska stressen. Ge väggarna en härlig touch av grönt och det bästa är att gröna väggar passar i hemmets alla rum.

En härlig touch av grönt

Att varje dag vakna och somna till en härlig grönska ger dig en bra start på dagen och en god nattssömn. Här kan du lätt slappna av och sova i lugn och ro. Rummet ska fungera som en lugn oas i den händelserika vardagen. Med gröna blad och ljusrosa blommor på väggarna får du garanterat ett ombonat sovrum.

Klä väggarna i grönt Sovrum
Ge hallen ett extra välkomnande för dig och gästerna! Hallen är ett perfekt utrymme att våga lite mer. Med vackra stora gröna blad på hallens alla väggar kan dagen börja och sluta aningen bättre. Komplettera med naturnära material och gröna växter för att förstärka och få en bättre helhet.

Klä väggarna i nyanser av grönt hall
Vågar du dig inte riktigt på de stormönstrade tapeterna så fungerar en småmönstrad lika bra. Den kan nästan se enfärgad ut på långt håll och blir lätt för ögat att acceptera. Rummet känns luftigt och blir fort gemytligt och tryggt.

klä väggarna i grönt Anna

 

 

//Rebecca
rebecca@midbec.se

 

– Inlägget innehåller reklam –

Vi går sakta men säkert mot härliga sommartider och kanske är du på jakt att förnya väggarna hemma? Inredningsexperten Annika Sjöberg tipsar om hur du lätt kan kombinera fina mönstret “Brittsommar” ur nya kollektionen Lina. 

Kort om inredningsexperten Annika

Annika Sjöberg arbetar i butiken Måleriman AB, en Coloramabutik i Borås som startade redan 1974. Annika arbetar dagligen med att ta fram inredningsförslag och helhetslösningar utifrån kunders behov och önskemål.

Lina och brittsommar

En helt sprillans ny kollektion från Midbec. Den heter ”Lina” och är den första tapetkollektionen av Midbecs nyvunna duktiga designer som heter just Lina Schnaufer. Med tanke på hur magisk denna kollekionen är så hoppas vi att det blir många fler.

Karta Lina brittsommar Midbec
Då jag var ombedd att bara välja en tapet, vilket var näst intill omöjligt, föll jag lite extra för just den som heter ”Brittsommar”.  Med mörk botten och klara vackra färger! Trots att den har många kulörer i både blommor och blad så harmoniserar allt fint ihop och blir bara helt ljuvlig. Då tapeten med all sin färgprakt kan sättas i vilket rum som helst så tänker jag mig denna gången att utmana lite och sätta den på väggarna i ett barnrum.
Vem skulle inte vilja leka i ett rum med alla dessa glada kulörer? Det bästa av allt är att nästan alla leksaker kommer att matcha med varandra. 

Kombinera brittsommar leksak färger
Självklart gör sig denna mysiga tapet bäst på alla väggarna i rummet. Det krävs då lite mod och att man tänker igenom resten av inredningen och kanske håller sig till lite mer enfärgade textilier såsom gardiner, sängkläder och lampskärmar.
I kollektionen Lina så finns det även en supersöt tapet som heter Anna”. Den är väldigt småmönstrad med blad och går i princip i samma kulör med dess botten. Vilket gör att denna nästan upplevs enfärgad på långt håll och kan därför bli ett perfekt komplement på resterande väggar i rummet.  

Kombinera brittsommar Anna
Om man istället är lite mer försiktig har även Midbec en hel del fina enfärgade kalkstrukturerade tapeter som harmoniserar väldigt fint med ”Brittsommar”. På bilden har jag plockat ut några exempel ur kollektionerna ”Kalk 2” samt ”Solitär”. Framför mig så ser jag minst två väggar med ”Brittsommar” och resterande i någon av de andra tapeterna.

Lina Midbec
Vill man mysa till det ordentligt så varför inte lägga in en mysig fluffig matta? Allra helst över hela golvet och varför inte måla även listerna i matchande kulör. 

Kombinera Brittsommar tapet och matta

Blev du inpirerad och vill göra likadant? Du hittar alla produkter hos Måleriman Colorama Borås och i Coloramas butiker.

//Rebecca
Rebecca@midbec.se