ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS
Skrivet 11 oktober, 2019

Att pryda hemmet med färska blommor och kvistar lyfter hela inredningen! Dock är det inte alltid så billigt att investera i en blombukett eller en bunt snittblommor som kanske inte heller står så länge. Vad passar då bättre än att köpa hem fina grenar som klarar sig både utan tillsyn och vatten?
Nedan listar vi tre stycken hållbara och dekorativa kvistar som du kan njuta av så länge du har lust. Det går jättebra att mixa ihop de hållbara grenarna tillsammans för en mer effektfull bukett.

Hållbara kvistar

Eukalyptus
Underbara och härliga väldoftande eukalyptus! De är både dekorativa och fräscha, även när de har vissnat. De gröna kvistarna håller sig bra i ungefär två veckor efter inköpsdagen och kan därefter hålla sig fina i visset tillstånd så länge du vill ha dem. Ett tips kan vara att spraya bladen med vatten för att ytterligare förlänga livslängden.

Hållbara Blommor blogg 2019
Foto: Decoist.com

Bomullskvistar
Dessa magiskt vackra kvistar som nästan ser ut som vita små fluffiga snöbollar eller söta små moln kan hålla sig fina i åratal och ska inte stå i vatten. Ju fler kvistar desto mer förtrollande och det är lika fint att ha dem framme på sommaren som på vintern.

Blommor blogg 2019
Foto: Styleroom.se

Vide
Vide tillhör familjen Salix och kan hålla sig fina ca ett år, kanske tom ännu längre om du låter bli att ställa dem i vatten. Om du väljer att ställa ner kvistarna i en vas med vatten slår skotten ut och då dröjer det inte länge innan de vissnar. Så vill du njuta av dem en längre tid så skippar du vattnet. 

Blommor 2019 Blogg
Foto: Studioelwa.se

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Skrivet 4 oktober, 2019

Det var en krispig onsdagsmorgon med härliga frukostgäster hos Alvhem. Höstens tapetfrukost har ägt rum och Hanna Wendelbo visade upp höstens stora tapetnyhet, Ekbacka. 

Ekbacka gästar Alvhem

Alvhem driver parallellt med mäkleriet en inredningsbutik i centrala Göteborg. Här finns b.la lokalt producerade produkter med hög kvalitet och vad passar då bättre än en tapetfrukost hos Alvhem?

Ekbacka tapetfrukost Midbec tapeterVi prydde klädstängerna i butiken med tapet.

Ekbacka tapetfrukost Ställning Midbec tapeterHärligt långa våder hängandes från loftet hos Alvhem. Här visas mönstren “Papaver” “Niki” och “Camille”.

ekbacka frukostVid dörren stod ingen mindre än Hanna själv och välkomnade gästerna.

Ekbacka tapetfrukost Hanna hälsar Midbec tapeterHanna visade upp sina orginalskissar och berättade vart ifrån hennes inspiration kom ifrån och hur hon från pennan i hand sedan har en färdigtryckt tapet. Mönstret nedan heter “Camille”.Ekbacka tapetfrukost orginalskiss midbec tapeterHär har vi mönstret “Papaver”.

Ekbacka tapetfrukost orginalskissar Midbevc tapeterDet var en rätt så avslappnad stämning, gästerna skrattade gott och njöt av den goda frukosten.

Ekbacka tapetfrukost runt bordet midbec tapeterNär det var dags att runda av denna härliga stund fick gästerna med sig en goodiebag med godsaker från sköna ting, Alvhem och blommor handplockade från Floramor och Krukatös.
Ekbacka tapetfrukost goodiebag Midbec tapeterGästerna fick fritt fram att klippa till sig lite tapetprover för att ta med sig hem.

Ekbacka tapetfrukost korg Midbec tapeter

 

Stort tack till er alla som var med på vår tapetfrukost med Ekbacka denna fina morgon. Ett jätte tack även till Alvhem och Floramor & Krukatös.

Ekbacka lanseras i butik och på Midbec.se fredag v.41

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

 

 

 

Nu är det inte långt kvar tills Hanna Wendelbo släpper ytterligare en ljuvlig tapetkollektion, Ekbacka. I detta inlägg får vi följa med stylisten Cattis som tar oss igenom fotograferingen av kommande kollektionen Ekbacka.

Fotograferingen av Ekbacka

Några soliga dagar innan midsommar blev jag upphämtad vid Saltholmens båtterminal av Louise som driver vintagebutiken Fabriken i Majorna, Göteborg. Sedan ett par år tillbaka bor jag tillsammans med min familj på en bilfri ö i Skärgården, något som inte alltid är enkelt som stylist. Det blir mycket kånkande och bärande. Tillsammans åkte vi bort till Fabriken för att hämta upp möbler och rekvisita som jag valt ut att ha med i miljöbilderna till Hannas femte tapetkollektion tillsammans med Midbec – Ekbacka. Jag hade även burit med mig våran Thonétsoffa hemifrån, kan meddela att skåpbilen var fylld till bredden när vi kom fram till huset som skulle stå som kuliss till Ekbacka.


Vi fyllde snabbt upp vardagsrummet med allt härligt som skulle få en plats i Hannas berättelse om Ekbacka. Jag ville åt en bohemisk, hemtrevlig och avslappnad känsla, med en dragning åt den brittiska lite excentriska stilen. Och lite Frida Kahlo på det, något jag snappat upp då vi träffade Hanna första gången och fick se de första skisserna på kollektionen.


Små detaljer i trä, en vas med en form av ett snäckskal tillsammans med röd Rudbeckia som kommer ta upp tapeten så fint när den pryder väggarna på de färdiga bilderna. Kan lova att tapeten är något alldeles extra! Detaljer med inspiration hämtad från naturen är något jag tycker mig se lite överallt inom inredningsvärlden just nu, vilket känns både vackert och tidlöst.


Vad vore Ekbacka utan lövklädda ståtliga ekkvistar. Butiken Floramor och Krukatös med den kända pittoreska innergården mitt i centrala Göteborg stod för leveransen av all grönska till fotograferingen. Vad vore ett hem utan grönska – visst tillför det så mycket mer än man kan tro.  Ekkvistarna som floramor Jette hade plockat med sig från sin egen trädgård placerades i den stora ockrafärgade vasen. Den fick en given plats i den välkomnande trappan i hallen där solens skuggspel vandrade längs trappstegen just den dagen.


En annan referens jag tog med mig och som jag vet ligger Hanna varmt om hjärtat är Karin och Carl Larsson och deras ombonade, färgstarka dalahem i Sundborn. Ett par veckor tidigare hade jag besökt platsen och kände mig fullproppad med inspiration därifrån. I inredningsvärlden tycker jag mig se en längtan efter det jag såg i Carl Larsson-gården  – omättade kulörer, mönster, spontanitet och en lekfullhet. Inte så tillrättalagt, utan ett hem där livet får ta plats.


Precis som ett hem med en omtanke om naturen, återbruk och att hitta saker och möbler second hand istället för att köpa nytt i första hand. En “trend” som jag hoppas och tror är här för att stanna. Allt detta hade jag i åtanke till stylingen av Ekbacka, och där passade just Fabriken in så bra med alla sina skatter av saker som alla berättar en historia.


Sen tycker jag det är roligt att låta betraktaren själv få skapa en berättelse i sitt huvud med mina bilder, att låta fantasin flöda fritt.


Vi prickade in några riktigt varma dagar i juni, en förväntan inför sommaren låg i luften och solen letade sig in genom de spröjsade fönstren och glasdörrarna. Men i mina tankar var det en klar och fin höstdag, där det vädrades lite här och var i huset för att släppa in den höga och friska luften.


Givetvis skulle det finnas med små vaser med ekollon. Oktober är faktiskt den bästa månaden att plocka in ekollon för att gro i en vas hemma. Har hösten varit mild brukar det till och med gå bra att plocka med sig ekollon en bit in i november. Det går till exempel att fynda små medicinflaskor på loppis eller att använda en äggkopp eller ett shotglas för att gro ett ekollon i. Väldigt dekorativt att gruppera och ha stående i ett fönster eller att skapa stilleben med.


När jag tänker på Hanna är bland det första jag tänker på blommor. Ni som känner henne väl vet precis vad jag menar, ni andra kan kika in på hennes Instagramkonto så förstår ni. Hon har inspirerat mig till att börja så mina egna sommarblommor här hemma, något jag haft så mycket glädje av den här sommaren då jag plockat in bukett efter bukett av både aster, rosenskära och blomstermorot. I Ekbacka står det små inplockade buketter från trädgården lite här och var, som en liten hyllning till blomsterdrottningen Hanna.


Precis som i tidigare kollektioner har Tove stått bakom kameran och fotat miljöbilderna till Ekbacka. Den här gången hade vi även sällskap av en liten person som fortfarande växer i hennes mage. I skrivande stund är det bara någon månad kvar tills bebisen kommer till världen och som vi väntar med spänning!


Ekbacka är en harmonisk plats där färgskalan är varm och omfamnande. Känslan när Hannas tapeter skapar bakgrunden till den värld jag försöker bygga fram är lika speciell varje gång. Även om det är svårt att föreställa sig slutresultatet under processens gång så blir det alltid en wow-känsla när tapeterna väl kommer på plats i bilderna. Cirkeln är sluten.

//Cattis, stylist