ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS
Skrivet 17 juli, 2019

Sommaren är här och det kan bli rätt intensivt vad gäller alla sommarinbjudningar och tillställningar. En härlig period samtidigt som den kan upplevas som lite stressig, därför är det viktigt att varva ner mellan alla festligheter och ta en stund för sig själv. Lite pyssel är aldrig fel, här kommer ett tips på hur du enkelt kan skapa din egna tapetblomma.

Härligt sommarpyssel med tapet

Tapetblommor 2st Midbec tapeterVälj ut den tapet som du vill använda dig utav och klipp ut en fyrkant, storleken spelar ingen roll utan det viktiga är att alla sidor är lika långa. Måtten i detta exempel är 20x20cm.

Tapetblomma steg1 Midbec tapeter Vik sedan tapeten till en triangel.

Tapetblomma steg 2 Midbec tapeterTa sedan kanterna på din triangel och vik dom upp mot toppen.

Tapetblomma steg 3 Midbec tapeterTa ena sidan och vik den utåt och gör likadant med andra sidan.

Tapetblomma steg 4 Midbec tapeterDra sedan fingret igenom öppningarna och platta till dom litegrann så att det bildas tre stycken “toppar”.

Tapetblomma steg 5 Midbec tapeterVik ner de yttersta topparna inåt så att det blir en rak linje.

Tapetblomma steg 6 Midbec tapeterHalvera de två trianglarna. Tapetblomma Midbec tapeterSätt sidorna mot varandra och första blombladet är klart, du kan antingen limma ihop sidorna eller använda dig utav dubbelsidig tejp.

Tapetblomma steg 7 Midbec tapeterFår du lite tapet över så varför inte passa på att göra söta små namnskyltar? Styla blomman ännu mer genom att sätta dit en äkta blomma i mitten.

Tapetblomma namnskyltar Midbec tapeter

Ha en skön sommar!

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Har du vägarna förbi Varberg i sommar så sväng in till Tvååker, där ligger nämligen Strömma Farmlodge. En halländsk pärla belägen i en fantastisk miljö. Här finns nått för alla, B&B, gårdsbutik, inredningsbutik, café, konserter och dessutom kan ni skåda vackra tapeter på väggarna! 

Sommarutflykt till smultronstället Strömma

Midbecs_sommarpärlor_fika_strömma_farmlodge Sommarutflykt

Om du stannar över en natt på Strömmas B&B eller är här på melodikryss så serveras frukosten i detta härliga rum. Tapeten Sarah förmedlar värme och gemenskap med sin senapsgula ton med inslag av rosa, vilket passar ypperligt i detta gemytliga sällskapsrum. Extra gott blir morgonkaffet i dessa fina udda koppar och du kan själv välja din favorit.

Frukostrum-2-Strömma Sommarutflykt

Njut av en härlig frukost i denna familjära miljö.

Frukostrum-Strömma Sommarutflykt

I frukostrummet finns det även en vägg som pryds av handbroderade bonader från olika hem och tidsperioder. Här kan du som gäst stanna upp med ditt morgonkaffe och inspireras av de olika ordspråken innan dagen sätter igång.

Bonader-Strömma Sommarutflykt

Ihop med den härliga frukostbuffén ordnas det även melodikryss på Strömma. Till krysset är alla välkomna, ta cykeln hit en lördagsmorgon eller passa på om du ändå ska äta frukost efter en god nattsömn i något av de trivsamma rummen. Även här går färgskalan återigen i rosa och det blir en maffig effekt av de storblommade mönstret Emeline.

Matsal-Strömma Sommarutflykt

Det är ett stort härligt rum med många mysiga utrymmen som denna härliga soffhörna.

Soffhörna-Strömma Sommarutflykt

Udda stolar och bord i olika stilar gör rummet ombonat och hemtrevligt.

Motljus-Strömma Sommarutflykt

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Det är dags att infinna sig i Midsommarmood! Sommarens högtid står runt hörnet och det är på tiden att fira in sommaren. Har du ännu inte hunnit inhandla dig din Midsommaroutfit så kommer här ett litet tips på en härlig tapetaccessoar.

Gör din egna väska av tapet

Här kommer en guide om hur du steg för steg kan skapa din egna kuvertväska av enkla medel.

Du behöver tapet, sax, linjal, penna, tejp, snöre/band samt en papperspåsklämma. Välj först ut en tapet som du vill använda dig utav och klipp sedan till storleken, i detta exempel är väskans mått 51x30cm.

Tapetväska alla material Midbec tapeterDela det mått du valt på tre och vik därefter tapeten efter det. (51/3=17cm) Även kanterna längst fram skall vikas ner då det blir själva “locket” till väskan.

Tapetväska mått Midbec tapeterLimma/tejpa längs med ytterkanterna samt de invikta delarna.

Tapetväska vikning Midbec tapeter 2Väskan är nästan klar.

Tapetväska vikning klar Midbec tapeterEn svart lädertråd och en provpåsklämma användes i detta fall som stängningfunktion men det fungerar exakt lika bra med en vanlig knapp eller liknande.

Tapetväska material snöre Midbec tapeterFäst lädertråden på toppen av locket detta gör du genom att antingen limma eller tejpa dit den. Gör sedan ett hål längst ner på väskan och dra igenom en provpåsklämma som blir själva fästet.

Tapetväska förvaring Midbec tapeterVäskan är klar!

Tapetväska knäppe Midbec tapeter

Ha en underbar Midsommar!

//Rebecca
Rebecca@midbec.se