ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

Letar du efter den perfekta kulören att matcha med till din tapet? Här får du tips på fyra fina färger som kompletterar tapeterna och skapar fantastiska rum som du aldrig vill lämna.  

Hitta rätt med tapet & färg

Vi kikar in i fyra härliga hem med fyra tjusiga tapeter kombinerat med fyra fina färger.

Tapet Juliet

Harmoniskt och ombonat blir det när @lapptussan matchar tapeten Juliet i ljusgrått med den grå kulören NCS S6005-g50y i köket. En vacker kombination av färg och tapet som blir avkopplande för både ögat och sinnet. Med en sprakande brasa och god uppdukad helgfrukost blir det avkoppling delux i denna mysiga stuga. Emma som driver @lapptussan har verkligen ett sinne för vilsamma kulörer så spana in hennes konto för mer inspiration.

farger-matcha-till-tapet-kok-havsblick-midbec-tapeter

Foto: @lapptussan

Tapet Vera

Att få njuta av en god kaffe eller en rykande kopp te i köket hemma hos @felicia.linneas hade varit lite av en dröm. Med tapeten Vera med gröna små blad har Felicia skapat en hemtrevlig och inbjudande atmosfär i köket. Tapeten harmonierar så fint med den mjuka gröna kulören på köksluckorna som är en blandning av kulörerna Ardbeg green och vit titan-zink. Denna blandning har Felicia tagit fram på egen hand så den är något klurigare än de andra kulörerna men så fin att det verkligen är värt försöket att blanda på frihand.

farger matcha till tapet kok morgongåva midbec tapeter

Foto: @felicia.linneas

Tapet Sarah x 2

En klockren fullträff med färg och tapet har @sodramarielund skapat i sitt vardagsrum. Tapeten Sarah i grönt och kulören Jokk från Alcro ger rummet en härlig energikick samtidigt som det blir ombonat och mysigt. Extra fint blir det tack vare att både, panel, fönster och lister är målade i den gröna kulören. Dessutom säger de själva “Det gåååår inte att tröttna på denna tapet, alla som kommer hit älskar den!” Precis så ska det kännas när man har hittat rätt.

farger matcha till tapet vardagsrum lyckebo midbec tapeter

Foto: @sodramarielund

Dörren är kanske det sista som får färg i ett hem men så vackert det blir när både dörr och karm matchar tapetens kulörer. Speciellt i ett sovrum där en vilsam känsla är att föredra vilket @emma.cras verkligen lyckas med i sitt sovrum med tapeten Sarah i rostrött och kulören Dusty Red från Jotun. Istället för en vit dörr som poppar ut mot tapeten så bidrar den mörkröda dörren med ett lugn till tapeten och rummet. Det är svårt att se sig mätt på denna bild och den perfekta matchningen mellan dörr och tapet.

farger matcha till tapet sovrum lyckebo midbec tapeter

Foto: @emma.cras

Hittade du trots allt inte den perfekta kulören till din tapet? Kika då på våra tidigare inlägg 5 färgkoder att matcha till Apelviken och 5 kulörer att matcha med till tapet – del 2 så hittar du kanske rätt där.

//Malin
malin@midbec.se

Skrivet 10 september, 2020

Att älska tapeter är lätt för det finns ju så många fina! Men är du verkligen en riktig tapetnörd? För att ta reda på det så har vi satt ihop ett litet test som visar om du verkligen är en sann tapetnörd. Så test away!

ekbacka-midbec-tapeter

Tapet Niki, Ekbacka

Är jag en riktig tapetnörd?

Då var det dags, välj JA eller NEJ på de 5 olika frågorna och se sedan resultatet nedan. Happy testing!

Fråga 1

Det är äntligen fredag kväll efter en lång arbetsvecka. Det är dags att hitta en riktigt bra film eller sträckkolla favoritserien i soffan halva natten. Den startar igång och trots den fängslande handlingen är det tapeten eller tapeterna som dyker upp i olika scener det första du lägger märket till. Du såg t.ex att i serien Dublin Murders så sitter en tapet från kollektionen Florens i vardagsrummet i ett av husen. Du missade så klart inte heller tapeten från Orla Kiely i första säsongen av Narcos i Steve Murphys vardagsrum och den vackra gröna tapeten i hallen i serien Sharp Objects har absolut inte undgått dig.

JA

NEJ

Fråga 2

Brukar du gå fram, oavsett var du befinner dig, och varsamt dra handen längs tapetserade väggar och samtidigt kolla hur väl mönsterpasset stämmer när du kommer in i ett rum med tapeter? Du hejdas varken av plats eller tillfälle, du liksom dras tvärs över rummet som av en mystisk kraft tills du är framme vid tapeten och kan nudda den med dina fingrar.

JA

NEJ

midbec tapeter havsblick

Tapet Arthur, Havsblick

Fråga 3

Blir du hånad av familj och vänner för att du ALLTID slår in deras födelsedagspresenter och julklappar i tapet? Dock ett helt oförståeligt hån då dessa presenter blir så mycket finare än alla andras…

JA

NEJ

paket midbec tapeter ekbacka

Tapeter ur Ekbacka

Fråga 4

Har du tapetstuvar som inredningsdetaljer i hemmet och ett bra gäng stuvar som ligger och dräller högt och lågt i de flesta förvaringsutrymmen där hemma? I sådan mängd att de har en benägenhet att trilla ner eller trilla ut när du gläntar lite på en garderobsdörr? Som du både använder flitigt till diverse pyssel och paket men som också kan ligga och gotta sig där år efter år?

JA

NEJ

tapetstuvar midbec tapeter ekbacka 1

Tapeter ur Ekbacka

Fråga 5

Har du trots din kärlek och tapetnörderi alltför svårt att välja tapet till hemmet för att det alltid kan komma ut något nytt och ännu finare (trots att det alltid finns så mycket fint) att förälska sig i?

JA

NEJ

kök lina midbec tapeter

Tapet Ulla Britt, Lina

Resultat

5 JA: Grattis du är en sann tapetnörd på alla håll och kanter! Du lever och andas tapet. Drömmer om det på natten, äter det till frukost och ditt sinne upptas av tapeter 24/7. Du har vad som krävs för att representera tapeter, se till att de lever och frodas och aldrig glöms bort i denna värld. Du är precis det som tapeter vill ha!

2-4 JA: Absolut, du älskar tapeter men en sann nörd kan du tyvärr inte titulera dig som. Jobba på det lite och ta testet igen så kanske du når upp till tapetnörds-titeln en vacker dag. Den är absolut inte onåbar men inte alla kommer dit så misströsta inte. Kanske passar något annat nörderi bättre?

1 JA: Nähä du, någon tapetnörd är du definitivt inte. Frågan är varför du tog testet över huvud taget när det är SÅ uppenbart? Det är kanske den frågan du borde ställa dig. Varför? Vad vill du med livet? Varför är du inte en tapetnörd? Grotta ner dig i det och ta testet på nytt sedan. Kanske men bara kanske kan du trots allt ta dig några steg närmre ett äkta nörderi. Lycka till!

//Malin
malin@midbec.se

Midsommarafton står runt hörnet, en uppskattad högtid för många svenskar. Vi dansar, binder kransar och äter sill och jordgubbar så det både räcker och blir över. I år kanske den inte riktigt blir som den brukar och kanske behöver du lite extra inspiration. En midsommarkrans är för många ett måste denna dag och vi tipsar om hur du själv med enkla medel kan göra din egna fina krans av tapet. Så fram med tapetresterna och pyssla till dig en tapetkrans.

Blommig krans av tapet

Midsommarfin med krans gjord av tapet
Det enda du behöver är tapet, sax, lim och en häftapparat. Börja med att klippa ut en tapetremsa och mät runt huvudet och häfta sedan ihop remsan.
Klipp ut de motiv du vill fästa på kransen och limma på dem på remsan. Nu har du en färdig krans som är redo att fira midsommar!

Midsommarfin med krans gjord av tapet hand

 

Ha en fin midsommar!

//Rebecca och Sofie
rebecca@midbec.se
sofie@midbec.se