ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

Oavsett regn eller skolsken på Midsommarafton, en blomstrande midsommarkrans gör firandet lite bättre, lite roligare och lite trevligare! I denna video visar Hanna Wendelbo hur du enkelt binder en vacker midsommarkrans.

Och du glömmer väl inte att lägga 7 sorters tapeter under kudden på midsommarnatten? För att drömma om vilken tapet du ska tapetsera i sommar…

Trevlig Midsommar!

//Malin
malin@midbec.se

Utanför Båstad ligger Norrvikens Trädgårdar, en magisk plats med vackra trädgårdar med olika teman och stilar. Denna plats har en särskild betydelse för vår designer Hanna Wendelbo och just nu pågår här en utställning med Hannas akvareller och mönster.

Hanna på Norrvikens Trädgårdar

Fram till den 25 juni pågår utställningen med Hannas mönster i Villa Abelin som ligger i parken. Här kan du se flera av hennes akvareller som sedan har blivit vackra tapetmönster. Men du hittar även Hannas alster om du strosar runt bland de prunkande trädgårdarna i form av svävande blomstermandalas.

HannaWendelbo-Blomstermandala-Norrvikens-1

Med växtmaterial från trädgårdarna har Hanna genom sitt kreativa blomsterpill skapat 4 olika blomstermandals med koppling till Norrviken.

HannaWendelbo-Blomstermandala-Norrvikens-2

Om du är nyfiken på hur det gick till när Hanna skapade dessa fängslande konstverk och varför Norrviken har en speciellt plats i hennes hjärta så berättar hon mer i sitt blogginlägg ”Svävande blomstermandala på Norrvikens Trädgårdar”.

HannaWendelbo-Blomstermandala-Norrvikens-3

Så har du vägarna förbi Norrvikens Trädgårdar eller vill göra en trevlig utflykt i sommar är detta väl värt ett besök! Och Hannas svävande blomstermandalas kommer att finnas för beskådan hela sommaren.

//Malin
malin@midbec.se

– Inlägget innehåller reklam –

Dörren till sommarboningarna står på vid gavel sedan länge denna fantastiska försommar! Och nu när sommartorpets hall verkligen får se dagens ljus var och varannan dag är det kanske dags att den får sig ett lyft? I samarbete med inredningsexperten Ann Wahlgren har vi tagit fram ett helhetsförslag för hur du skapar en välkomnande hall i sommartorpet!

Kort om inredningsexperten Ann

inred-sommartorpet-ann-midbec-tapeter

Ann Wahlgren är andra generationen som äger och driver butiken Måleriman AB, en Coloramabutik i Borås som startade redan 1974. Ann arbetar dagligen med att ta fram inredningsförslag och helhetslösningar utifrån kunders behov och önskemål.

Retrohall i sommartorpet

Dra igång sommarsäsongen i torpet eller stugan med en välkomnande hall i retrostil.

retrohall-sommartorpet-midbec-tapeter

I detta inlägg får du förslag på tapeter, golv, färg och annan inredning för att kunna skapa en komplett hall i torpet eller stugan.

retrohall-i-sommartorpet-midbec-tapeter_1

Tapet

På väggarna i hallen sätts nya tapeten MISP1248 från kollektionen Kinfolk, Miss Print. Det är en ljus turkosgrå nyans med vita pickar och svart mönster som ger hallen ett ljust och fint intryck. Tapetens mönster i form av blomrankor i retrostil gör hallen både välkomnande och ombonad.

retrohall-i-sommartorpet-Kinfolk-midbec-tapeter_2

Golv

För att matcha tapeten läggs ett svart-vit rutigt vinylgolv från Tarkett som heter Echiquier 2 Black White. Det är ett lättskött och slitstarkt golv, idealiskt för nakna sommarfötter som springer ut och in under soliga dagar med sand och jord mellan tårna. Golvets mönster är klassiska svart-vita rutor i mindre format för mer wow-effekt. Tapetmönstret plockar upp det svarta och vita i golvet vilket gör att hallen får ett enhetligt intryck även om det är olika mönster i golv och tapet.

retrohall-i-sommartorpet-golv-midbec-tapeter

Färg

Hallens lister och karmar målas i Alcro Servalac Finess gbl 880 Skyar. En grå kulör som tål hallens slitage både vad gäller kulör och färgtyp. Den ljusare grå kulören 813 Fjäder passar bra att använda till att måla annan inredning som en pall eller sittbänk till hallen.

retrohall-sommartorpet-färg-midbec-tapeter

Inredning

Övrig inredning som t.ex. hatthylla kan gärna vara i metallen krom eller i svart kulör. Inred gärna med fina retrodetaljer och mjuka upp intrycket med ljusa träslag som t.ex. en knopplist i trä.

retrohall-i-sommartorpet-Kinfolk-midbec-tapeter

Gillar du denna retrohall? Du hittar alla produkter hos Måleriman Colorama Borås och i Coloramas butiker.

Ta del av fler inredningsförslag från experten – > Vårfint kök & Tufft barnrum

//Malin
malin@midbec.se