ravpask Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

En vacker dukning gör måltiden ännu mer härlig och njutbar. Duka med färska blommor, levande ljus eller varför inte addera en ljusslinga och ha liggandes över bordet? Att lägga ner tid och kärlek på en dukning ger en stämningsfull känsla under hela måltidens gång.

Förslag på Juldukning

Bli inspirerad och Julduka fint för gästerna helbild
Har du kanske tapetrester hemma? Ett enkelt sätt att göra dukningen mer personlig är att använda tapet som underlägg, dessutom är det bara till att slänga dem efter användning. Här är även servettringen/namnskylten gjord av tapet. Ta ett extra kik runt hörnet där hemma, kanske hittar du något som är användbart för just din dukning. Det är bara fantasin som sätter stopp!

Bli inspirerad och Julduka fint för gästerna helbild 2
Har du brist på fantasi? Eller vill du enkelt piffa upp din dukning med enkla medel? Här kommer tre tips:

1. Byt ut pappersservetten mot linneservetten.
2. Investera i en fin servettring eller gör en själv.
3. Addera en kvist för pricken över i:et.

 

Ha en fin 2:a advent!

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Har du tapetspill? – Gör din egna kalender! Julen närmar sig med stormsteg och det innebär även gåvotider. Har du tid över så varför inte tillverka din egna adventskalender? Fyll den med tjugofyra små överraskningar och ge den till någon du håller kärt. Med enkla medel kan du enkelt skapa en personlig kalender, men det kan komma krävas lite tid. 

Tapet-adventskalender

Tapet-adventskalender hel kalender
Det du behöver är tapet, sax, lim/tejp, snöre för upphängning om så önskas och en planschlist för att tapeten inte ska vika sig.

Tapet-adventskalender material
Välj ut den tapet som du vill ha som bakgrund och vik sedan till olika små “luckor” som du sedan fäster på själva tapeten, antingen med hjälp av lim eller tejp.
Här visas ett exempel på hur du kan vika till en nummerlucka.

Tapet-adventskalender lucka
När alla luckor är färdiga är det dags att döpa dem med nummer, skriv förhand på papper eller skriv ut från datorn. Sätt dit listen och gör två små hål i hörnen av tapeten och dra igenom ett snöre för upphängning.
tapet-adventskalender luckor
Nu återstår det bara att fylla luckorna!

Tapet-adventskalender Midbec AB tapeter

Lycka till!

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se