paskrav Måne Rav

Arkiv

Kategorier

Trots att det blev en hejdundrande Palmsöndag finns det definitivt ork kvar att fira in påsken! Det ska ätas ägg i alla möjliga former, hönsägg, chokladägg, skumägg, dragéägg… Och äggandet tar inte slut här, nej det ska pyntas med ägg också. Så här kommer ett tips på enkelt och dekorativt påskpyssel i form av ÄGG!

Äggande påskpyssel

Välj först ut några fina dekorativa papper i vårliga färger, mönstrade eller enfärgade. Jag har kört på en småmönstrad tapet i olika färgställningar från kollektionen Five Lands. Har du spillbitar av något fint papper eller tapet så fungerar det alldeles utmärkt att använda dessa.

Five-Lands-retro-miss-print-tapeter-midbec-påskpyssel

Klipp sedan ut äggmallar i 2-3 olika storlekar, antingen på fri hand eller så finns det massor att hitta på nätet.

ägg-påskpyssel-tapeter-midbec

Måla sedan av äggmallen på ditt dekorativa papper så att du får 6 stycken likadana äggbitar till ett ägg och klipp ut dessa, vik sedan äggbitarna på mitten.

ägg-mall-påskpyssel-tapeter-midbec

Därefter är det dags att montera ihop dessa 6 bitar. Här kan du blanda olika färger/mönster eller köra på samma färg/mönster. Fäst ena halvan av baksidan av bitarna mot varandra (se bilden nedan) med dubbelhäftande tejp eller med lim och så är ägget färdigt!

ägg-påskpyssel-av-tapeter-midbec

Gör ett antal ägg i olika storlekar och i olika mönster/färger. När du har så många ägg som du vill ha, gör ett litet hål i toppen och fäst en sytråd för att kunna hänga dem i påskriset eller på annan plats.

påskris-påskpyssel-av-tapeter-midbec

Addera lite fjädrar till påskriset om du vill annars är det väldigt fint att bara ha äggen som dekoration.

påskris-påskpyssel-av-tapeter-midbec-five-lands

GLAD PÅSK!

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *