paskrav Måne Rav

Arkiv

Kategorier

RSS

– Inlägget innehåller reklam –

När allt det fina julpyntet försvinner, granen åker ut och det är dags att plocka ner alla mysiga adventsljus kan det lätt kännas lite kalt och tråkigt i vardagsrummet. För att undvika detta har vi i samarbete med inredningsexperten Ann Wahlgren tagit fram ett förslag på hur du skapar ett mysigt och ombonat vardagsrum, hela året om.

vardagsrum-kulörer-midbec-tapeter-1

Kort om inredningsexperten Ann

inredningsexperten-ann-vardagsrum-midbec-tapeter

Ann Wahlgren är andra generationen som äger och driver butiken Måleriman AB, en Coloramabutik i Borås som startade redan 1974. Ann arbetar dagligen med att ta fram inredningsförslag och helhetslösningar utifrån kunders behov och önskemål.

Ett mysigt vardagsrum

På två av väggarna sätts en stormönstrad tapet med eleganta blad i en behaglig mjuk grön kulör med inslag av dova blå nyanser. Tapeten ger en effektfull och samtidigt ombonad känsla. Och så här ser mönstret ut på vägg.

vardagsrum-culture-tapet-midbec-tapeter

På de andra två väggarna i vardagsrummet tapetseras en svagt tvärrandiga tapet för att skapa ett lugn i rummet. Den ger en mer enfärgad känsla på håll samtidigt som det blir en levande yta med det randiga mönstret. Både den bladmönstrade och den randiga tapeten har fantastiskt skimrande ytor som gör att det blänker lagom mycket i dagsljus, lampsken eller från levande ljus. Tapeterna hittar du i kollektionen Culture.

vardagsrum-tapet-midbec-tapeter

Tapeterna balanseras upp av komplementfärgerna Garnison, Sommarregn och Brisen, en kall grön ton och två grå kulörer. Dessa kan användas på listverk och annan inredning i trä som du vill sätta färg på.

vardagsrum-kulörer-midbec-tapeter

På golvet läggs en matta i en grå nyans som matchar fint till både tapeterna och kulörerna. Med mattan under soffa och matsalsbord blir det extra mysigt och ombonat i rummet.

vardagsrum-matta-midbec-tapeter

Även andra textilier som kuddar och plädar kan gärna gå i de grå och gröna tonerna. Om du vill bryta av med en annan kulör matchar en dov smutsrosa nyans snyggt både till det grå och till det gröna. Var inte rädd för att blanda mönster och kulörer då det är just det som bygger ditt personliga hem.

Gillar du detta mysiga vardagsrum? Du hittar alla produkter hos Måleriman Colorama Borås och i Coloramas butiker.

Fler inredningsförslag från experten Ann hittar du här – > Inredningsexperten tipsar

//Malin
malin@midbec.se

– Inlägget innehåller reklam –

Dörren till sommarboningarna står på vid gavel sedan länge denna fantastiska försommar! Och nu när sommartorpets hall verkligen får se dagens ljus var och varannan dag är det kanske dags att den får sig ett lyft? I samarbete med inredningsexperten Ann Wahlgren har vi tagit fram ett helhetsförslag för hur du skapar en välkomnande hall i sommartorpet!

Kort om inredningsexperten Ann

inred-sommartorpet-ann-midbec-tapeter

Ann Wahlgren är andra generationen som äger och driver butiken Måleriman AB, en Coloramabutik i Borås som startade redan 1974. Ann arbetar dagligen med att ta fram inredningsförslag och helhetslösningar utifrån kunders behov och önskemål.

Retrohall i sommartorpet

Dra igång sommarsäsongen i torpet eller stugan med en välkomnande hall i retrostil.

retrohall-sommartorpet-midbec-tapeter

I detta inlägg får du förslag på tapeter, golv, färg och annan inredning för att kunna skapa en komplett hall i torpet eller stugan.

retrohall-i-sommartorpet-midbec-tapeter_1

Tapet

På väggarna i hallen sätts nya tapeten MISP1248 från kollektionen Kinfolk, Miss Print. Det är en ljus turkosgrå nyans med vita pickar och svart mönster som ger hallen ett ljust och fint intryck. Tapetens mönster i form av blomrankor i retrostil gör hallen både välkomnande och ombonad.

retrohall-i-sommartorpet-Kinfolk-midbec-tapeter_2

Golv

För att matcha tapeten läggs ett svart-vit rutigt vinylgolv från Tarkett som heter Echiquier 2 Black White. Det är ett lättskött och slitstarkt golv, idealiskt för nakna sommarfötter som springer ut och in under soliga dagar med sand och jord mellan tårna. Golvets mönster är klassiska svart-vita rutor i mindre format för mer wow-effekt. Tapetmönstret plockar upp det svarta och vita i golvet vilket gör att hallen får ett enhetligt intryck även om det är olika mönster i golv och tapet.

retrohall-i-sommartorpet-golv-midbec-tapeter

Färg

Hallens lister och karmar målas i Alcro Servalac Finess gbl 880 Skyar. En grå kulör som tål hallens slitage både vad gäller kulör och färgtyp. Den ljusare grå kulören 813 Fjäder passar bra att använda till att måla annan inredning som en pall eller sittbänk till hallen.

retrohall-sommartorpet-färg-midbec-tapeter

Inredning

Övrig inredning som t.ex. hatthylla kan gärna vara i metallen krom eller i svart kulör. Inred gärna med fina retrodetaljer och mjuka upp intrycket med ljusa träslag som t.ex. en knopplist i trä.

retrohall-i-sommartorpet-Kinfolk-midbec-tapeter

Gillar du denna retrohall? Du hittar alla produkter hos Måleriman Colorama Borås och i Coloramas butiker.

Ta del av fler inredningsförslag från experten – > Vårfint kök & Tufft barnrum

//Malin
malin@midbec.se

– Inlägget innehåller reklam –

Går du i renoveringstankar av köket eller kanske håller på att bygga helt nytt? För att underlätta alla val som ska göras vid nybygge och renovering så har Midbec i samarbete med den duktiga inredningsexperten Ann Wahlgren här tagit fram ett helhetsförslag för hur du skapar ett vårfint kök! Detta är det andra av flera kommande inlägg där inredningsexperten Ann tipsar. Det första inlägget hittar du här.

Kort om inredningsexperten Ann

Inredningsexperten-tipsar-Ann-maleriman-midbec-tapeter

Ann Wahlgren är andra generationen som äger och driver butiken Måleriman AB, en Coloramabutik i Borås som startade redan 1974. Ann arbetar dagligen med att ta fram inredningsförslag och helhetslösningar utifrån kunders behov och önskemål.

Möt våren i ditt kök

Vem vill inte ha ett inspirerande och ljust kök vår? Med mjuka härliga pasteller möter vi vårens varma morgonsol vid köksbordet!

Inredningsexperten-tipsar-kök-kakel-golv-midbec-tapeter

På golvet i detta kök läggs ett tåligt golv från Tarkett Starfloor Click i nyans Cool Grey. Det är ett slitstarkt golv som inte är känsligt för vattenstänk. Perfekt för vattendroppande händer vid disk och matlagning. Dessutom är det ett enkelt golv att hålla rent.

På väggarna sätts en vårskön tapet från kollektionen Impressionist W009101. Det är en ljus tapet med mjuka pastellfärger i olika kulörer. Nyanser som är lätta att matcha med gardiner, dukar och kökshanddukar.

Till denna tapet sätts ett blankt kakel från Konradssons 8384 Cambridge Musgo Grön i måtten 7,5×15 cm. Dessa plattor är inte helt släta utan har en lite ojämn yta och lite ruffiga kanter som ger ett mer livfullt intryck och en mjukare känsla till köket. Den något mörkare gröna kulören blir en fin kontrast till den ljusa tapeten.

Inredningsexperten-tipsar-kök-kakel-midbec-tapeter

Istället för vanliga vita lister i köket väljs kulören Nr 6 Gråtrut från Alcro. Genom att välja en avvikande kulör på listerna så framhävs både möbler och tapet på ett snyggt sätt. Kulören på köksluckorna förslås som vit.

Inredningsexperten-tipsar-kök-midbec-tapeter

Tips! Om du får över tapetrester från tapetseringen så kan du använda det som bordsduk i köket vid en finare dukning. Eller varför inte lyxa till vardagen med en vacker tapetduk.

Inredningsexperten-tipsar-tapeter-till-kök-midbec-tapeter_1

Gillar du detta kök? Du hittar alla produkter hos Måleriman Colorama Borås och i Coloramas butiker.

//Malin
malin@midbec.se